Alzheimer Café 16 september

Alzheimer café 16 september

Het alzheimer café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie en hun naasten. Op iedere ontmoetingsavond wordt een onderwerp besproken wat te maken heeft met dementie. Maar daarnaast is ook veel ruimte om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Op de boekentafel vindt u diverse folders en boeken die u kunt lenen.

  • Salios locatie Haaswijk, Haaswijkweg Oost 69A, 3319 GB Dordrecht
  • Tijd: 19.30-21.30 uur. De zaal is open om 19.00 uur
  • De toegang is gratis, wel wordt voor de consumptie na de pauze een klein bedrag gevraagd
  • Heeft u vervoer nodig? Neem dan contact op met de receptie van voormalig Parkhuis: tel: 078-6220000

Thema: ‘De Kracht van Muziek

Ed van Dijk, muziektherapeut, en Bas van der Sijde, geestelijk verzorger, vertellen wat muziek met het brein doet en wat muziek betekent voor mensen met dementie. Mensen met dementie hebben meestal hun hele leven muziek geluisterd en mogelijk ook muziek gemaakt. Ze krijgen door muziek vaak weer herinneringen terug. Muziekherinneringen blijven het langst actief in ons brein en hebben een positief effect op de stemming. Daarnaast kan muziek ook afleiding bieden in stressvolle situaties waardoor gedrag positief beïnvloedt kan worden.

We luisteren deze avond naar liedjes en gaan met elkaar in gesprek over de betekenis hiervan.

U bent van harte welkom!  

Mogelijk worden er foto’s of opnames gemaakt tijdens de avonden. Mocht u daar bezwaar tegen hebben geeft u dit dan aan bij het betreden van de zaal!

Het volgende Alzheimer Café is op maandagavond 21 oktober 2024.

 

De maandelijkse bijeenkomsten in het Alzheimer Café hebben tot doel te informeren over vormen van dementie, de gevolgen voor patiënt en familie en de nog altijd heersende taboes te doorbreken. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden, professionals en andere belangstellenden. Vooraf en na afloop is er volop gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Voor informatie, voorlichting, lezingen in de regio: ga naar de website drechtsteden@alzheimer-nederland.nl

  • Wilt u vrijwilliger worden? Neem dan contact op met Irma C. van Milt-Bethlehem 078-618 02 89 – miltbeth@hetnet.nl
  • Voor vragen over dementie belt u 7 dagen per week tussen 9:00 en 23:00 uur de Alzheimertelefoon: 0800-5088 of kijk op www.alzheimer-nederland.nl of www.dementie.nl
  • Is de collectant niet bij u aan de deur geweest? U kunt altijd doneren op  NL13INGB 000 000 2502 of in het Alzheimer Café de collectebus bijvullen. Bedankt!
  • Word VRIEND via www.samendementievriendelijk.nl , en volg de minicursus online zodat zoveel mogelijk mensen weten van dementie!